Belföld

Elkapták a budapesti “Pókembert”, elképesztő zsákmányt lopott össze az egykori légtornász

A 47 éves férfi fényűzően élt, még lovardája is volt. Több százmillió forint értékben lopott össze pénzt és ékszereket. Utóbbiak közül soknak még nem került meg a gazdája. A rendőrség segítséget kér.

“Pókembert” fogtak a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök. A légtornász múltú férfi tavaly év vége és 2015 tavasza között többször is “akciózott”, volt, hogy egyszerre több százmilliós zsákmány – ékszerek és pénz – ütötte a markát.

Némák maradtak a riasztók

A rendőrség tájékoztatása a tolvaj családi házakat vett célba, melyekbe hasonló módszerrel, akrobatikus ügyességgel jutott be. Általában felmászott az emeletre és befeszített az ablakokat. Elsősorban a lemezszekrényeket és széfeket kereste, ékszerre és pénzre vadászott. Többször még a riasztókat is sikerült kicseleznie, a berendezések nem jelezték a behatolást.

Mindent családjára íratott

Több rendőri szerv összefogásával sikerült elkapni végül a budapesti férfit, akiről mint később kiderült, több megyében is megfordult. A 47 éves gyanúsítottat idén nyáron kapták el a debreceni egyenruhások. Csaknem 100 milliós értéket – köztük csaknem 600 ékszert, órát – rejtegetett otthonában. Budapesten élt egy igen drága házban családjával, lovardája is volt, bár minden ingósága felesége és gyermekei nevén szerepel.

Keresik a tulajdonosokat

A lefoglalt ékszerek közül többet is felismertek a tulajdonosok, ugyanakkor számos olyan tárgy van még a rendőrség birtokában, amelyek egyelőre gazdátlanok. A rendőrség szeretné visszajuttatni azokat. Ezeket ide kattintva nézheti meg.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri, aki a rendőrség oldalán, csatolt dokumentumként látható ékszerek közül bármelyiket felismeri, vagy azokkal kapcsolatos bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (Győr, Szent Imre út 2-4. szám) vagy akár névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység- Irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát (h-cs; 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik