Belföld

14500 forintért verte agyon a nénit, 20 év fegyházat kapott

El akart költözni otthonról a viszi férfi, kellett neki a pénz. Vascsővel verte agyon a 70 éves asszonyt. Csak a kora miatt úszta meg az életfogytiglant.

Húsz év fegyházra ítélt nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék egy 19 éves viszi férfit, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, a kora miatt védekezésre korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés miatt – közölte a bíróság sajtótitkára az MTI-vel hétfőn.

Marosiné Tumó Tünde szerint az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védelem enyhítésért fellebbezett, így jogerős döntést az ügyben Pécsi Ítélőtábla hoz majd. Elmondta, hogy mivel a vádlott még nem töltötte be a 20. évét, a bíróság a négyszeresen minősített emberölés ellenére sem ítélhette életfogytiglani fegyházra. A törvényszék a vádlottra kiszabható legszigorúbb büntetést rótta ki azzal, hogy legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

Költözéshez kellett a pénz

A gyilkosság áldozatára – egy egyedül élő 70 éves nőre – tavaly novemberben találtak rá otthonában, Viszen. A rendőrség hamar elfogta a gyanúsított helybeli férfit, aki beismerő vallomást tett. A tettét azzal indokolta, hogy új életet akart kezdeni, el akart költözni a faluból, hogy máshol munkába álljon, és ehhez pénzre volt szüksége.

A férfi azt remélte, hogy az idős nő házában pénzt talál, ezért késő este kicsalta a bejárati ajtóhoz és egy vasbottal halálra verte, majd átkutatta a lakást. Az áldozat pénztárcájában 14 500 forintot talált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik