Belföld

Számlák tucatjait csapolta meg a Facebookon pénzmágiázó szabolcsi kamujós – Videóval

Az áljósnő - aki valójában Lajos - szeptemberben lebukott, akkor el is kapták és bár meggyanúsították,  szabadon engedték. Ő azonban nem állt le, újabb hiszékeny áldozatok után nézett.

Egy pénzintézet tett feljelentést csalás miatt július végén, akkor még ismeretlen tettes ellen, miután valaki egy közösségi portálon ismert jósnőnek adta ki magát, így vette fel a kapcsolatot többekkel és csapolta meg a számláikat. Azt állította, pénzmágiát végez, és elkérte hiszékeny ügyfelei bankkártyaadatait. Feltöltötte telefonja egyenlegét, internetes fogadásokat kötött, online szerencsejátékokat játszott – erre mentek el a leemelt összegek. A “mágia” idejére az érintetteknek ki kellett kapcsolniuk a telefonjaikat, a csaló így kerülte el, hogy megkapják az SMS-értesítést a tranzakciókról.

A  jósnőt – aki igazából egy 30 éves sényői férfi – szeptember elsején fogták el lakása közelében, majd kihallgatása után őrizetbe vették. Egészségi állapotba miatt szabadlábon védekezhetett, de mint kiderült – eljárás ide vagy oda – nem állt le. A rendőrség tudomása szerint az egész ország területéről összesen 56 bankkártya adatait szerezte meg, és csaknem 4,6 millió forinthoz szerzett így. Több embernél próbálkozott, nem sikerült mindenkit megvezetnie. Valószínűleg vannak olyan áldozatai is, akik még nem tettek feljelentést, őket a nyomozók próbálják azonosítani.

A férfit pénteken ismét előállították, ám ezúttal nem engedték el. A bíróság máris elrendelte előzetes letartóztatását. A csalót egy egészségügyi intézetbe viszik.

Olvasói sztorik