Belföld

Megint egyre rosszabb idő jön

hideg(650x433).jpg (Array)
hideg(650x433).jpg (Array)

Hétfőn nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, írja a Köpönyeg.hu. Hajnalban és reggel még a Dunántúlon és a középső tájakon, napközben már egyre inkább csak keleten alakul ki újabb eső, záporeső. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet reggel 11, délután 21 fok körül alakul.

Kedden napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de szűrt napsütés még mindenhol lehet. Késő délutántól nyugaton már előfordulhat eső, zápor. A déli szél néha megélénkülhet. Reggel 7 és 12, délután 18 és 23 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön mindkét nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délnyugaton többfelé, máshol csak szórványosan várható eső, záporeső. Csütörtökön egyre inkább megerősödik a szél. A hőmérséklet csúcsértéke általában 15 és 20 fok között várható, de szerdán keleten még mérhetünk 20 fok feletti értékeket.

Pénteken borongós idő lesz gyakran változó felhőzettel és erős északnyugati széllel. A hőmérsékletben még nem lesz komoly változás: 17-19 fok körüli maximumok lehetnek.

Hétvégén többnyire felhős idő valószínű élénk északkeleti széllel. Kisebb eső inkább csak délen fordul elő. Gyengül a nappali felmelegedés, délutánonként már csak 10-15 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik