Belföld

Toboroz a honvédség

Toborzónapot napot tart kedden a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) és az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a fővárosi Petőfi laktanyában.

Vanyur Tibor, az MH HKNYP parancsnoka hétfő reggel az M1 aktuális csatornán elmondta: céljuk, hogy mindenkivel – kiemelten a fiatalokkal – megismertessék a katonák életét, felkeltsék érdeklődésüket a katonai hivatás iránt, megtalálják a Magyar Honvédség utánpótlását.

A fővárosi Petőfi laktanyában kedden tartják a toborzónapot, de – mint a parancsnok kiemelte – az egész országban minden megyeszékhelyen vannak a régebben “hadkieg” néven ismert toborzóirodáik. Ott mindenkinek elmondják, hogy mik a bekerülés feltételei, milyen körülményekre, milyen illetményekre számíthatnak a hadseregben – mondta Vanyur Tibor.

Ádám Barna, az MH 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka az M1 műsorában elmondta: a Petőfi laktanyában kedd délelőtt 10 órakor a honvédség központi zenekara indítja a napot. Az egész napos program keretében az érdeklődők megismerhetik a dandár életét és feladatait. Lehetőség nyílik bepillantani a katonák körleteibe, megtekinthetik a fegyverszobákat, de lesz zenekari, díszelgő, katonairendész- és haditechnikai bemutató is – mondta az ezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik