Belföld

Kiakadtak Orbánra, haramot hirdettek a magyar muszlimok

Aki be akarja tartani a haram tiltását, az nem szavazhat a kormánypártokra, nem támogathatja, nem működhet velük együtt. Az iszlám közösség erről Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjúja után döntött – mondta a hirado.hu-nak Bolek Zoltán. A szervezet elnöke a döntést azzal indokolta, hogy a miniszterelnök rendkívül ellenségesen nyilatkozott a muszlimokról. A Korán szerint azokkal, akik a muszlimok ellen vannak, nem lehet barátkozni, nem lehet segíteni őket. A Magyar Iszlám Közösség megdöbbent azon, hogy a kormányfő nem szeretne nagy létszámú muszlim közösséggel együtt élni.

„Én személyesen egy olyan Európában hiszek, egy olyan Európában szeretnék élni, azt szeretném, ha a gyerekeim egy olyan Európában és egy olyan Magyarországon élnének, amely annak az ezeréves hagyománynak a folytatása, amit a szüleink, a nagyszüleink, a dédszüleink itt létrehoztak. És ez meg tud változni, meg tud változni úgy, hogy elfoglalják Magyarországot, a történelemben erre már volt példa, vagy kommunizmust vezetnek be, és meg tud változni úgy is, hogy szépen lassan, nagyobb feltűnés nélkül napról napra megváltozik az itt élő emberek összetétele. Én azt gondolom, hogy tiszteletben kell tartani azokat az országokat, azoknak az országoknak a döntéseit, akik korábban úgy döntöttek, hogy ők szeretnének együtt élni nagyszámú muszlim közösségekkel. Franciaország ilyen, Németország ilyen. Nekünk nem lehet erről egyetlen kritikai véleményünk sem, ez az ő döntésük, de nekünk is jogunk van eldönteni, hogy mi akarjuk-e az ő példájukat követni, vagy nem. Én azt tanácsolnám a magyaroknak – ez az én személyes véleményem –, hogy ne kövessük az ő példájukat. Most még megtehetjük, hogy nem követjük az ő példájukat. Ha most nem vagyunk észnél, ez később már nem döntés kérdése lesz, hanem kényszer.” (Részlet Orbán Viktor 2015. szeptember 4-ei rádióinterjújából)

 

A Magyar Iszlám Közösség választ vár arra, hogy Orbán Viktor mikor döntött a kvóta bevezetéséről. Nyílt levelet írt a miniszterelnöknek.

“Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Megdöbbenésünknek adunk hangot azon kijelentésére, miszerint nem kívánnak együtt élni nagyobb létszámú muszlim közösségekkel!Mikor határozta el a kvóta bevezetését, s majd lehetséges, hogy ez más vallások követőire is ki fog terjedni? Hogyan gondolja a vallásszabadság korlátozását? Ha például évek múlva még többen leszünk, magyar muszlimok, a “felesleget” koncentrációs táborba zárja, vagy követi Srebrenica példáját, esetleg ki kell vándorolnunk – vagy csak még több cipő lesz a Duna-parton?! Miért hívta el az Arab Bankokat Magyarországra még pár hónapja, vége a “Keleti Nyitásnak”? Ilyen nyílt levelet több éve a Gyurcsány kormánynak címeztünk, ezek szerint a helyzet nem változott a muszlimokra vonatkozóan? Mi mindenkor törvénytisztelő és hűséges állampolgárai voltunk Magyarországnak. 1949 után, egy virágzó muszlim közösséget tett tönkre az akkori kommunista államhatalom, s ezért is volt nehéz 1990 után felépítenünk egy muszlim közösséget. Igaz, hogy a Honfoglalás után szintén az akkori hatalom és az egyház szintén felszámolta a hazai muszlim közösségeket. Bevezetik ismét a sárga folt viselését, mint az 1200-as évek végén? Mi együttműködő partnerek kívánunk lenni, de úgy tűnik ez egyoldalú dolog. Reméljük, álláspontját megváltoztatja, mi nyitottak vagyunk, azonban az általános emberi jogainkról és vallásszabadság jogáról lemondani nem kívánunk!”

A Magyar Iszlám Közösség korábban a Jobbikra már hirdetett haramot, vallási tiltást, uszítással vádolva a pártot. Bolek Zoltán szerint a döntés a muszlim országokban felkapott hír volt, Törökországban több tucat médium foglalkozott vele, és várhatóan ez így lesz most is, hogy a keleti nyitás fontosságát sokszor hangoztató Fidesz ellen mondták ki a tilalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik