Belföld

Lemond a fekete ruhás nővér, Sándor Mária

Nem akar tovább kiszolgálni egy hazug kormányzati rendszernek behódoló kamarát. Az egészségügynek nem fordít hátat.

A csecsemő szakápolóként dolgozó nővér lemond szakápolói fizetéséről, mert a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjaként egy fillért nem hajlandó tovább fizetni a kormánynak. “Nem látjuk a magyar kormányban azt, hogy a magyar egészségügyön segíteni szeretne”- fogalmazott az ATV Start című műsorában.

Zombor Gábor, az egészségügyért felelős államtitkár lemondásáról azt mondta, ezzel az egészségügyben dolgozók elvesztették az egyetlen hiteles embert, aki kiállt értük és a szakmáért. A Népszava közben arról ír, az ápolónő munkáját idősgondozóként folytatná, ha lesz olyan bátor intézmény, ahová felveszik, közben segíti a menekülteket támogató civileket is.

Hogy mit szól a családja ahhoz, hogy a 140 ezer forintos szakápolói fizetése helyett legfeljebb 80-90 ezer forintot visz majd haza? Sándor erre azt válaszolta, „ismernek, tudják, hogy szeretek dolgozni, mint ahogy azt is, soha nem hagyom el az egészségügyet. Ha kell, takarítást vállalok kiegészítésként, vagy gyerekfelügyeletet, de hazaviszem azt a pénzt, amit eddig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik