Belföld

Összetörték a BKV új troliját

solaris troli (Array)
solaris troli (Array)

Kivonult az egész vezérkar, hogy megnézze az új járművet, a bemutatón sikeresen nekitolattak egy oszlopnak.

Kínos incidens történt a BKV új trolibuszának átadásán: az ünnepélyesen felsorakozott vezérkar szeme láttára törték össze a még át sem vett járművet – értesült a Blikk. A trolibusz az első új Solaris – erre a típusra fogják lecserélni a régi járműveket.

A trolit még a nyilvános bemutató előtt nézte meg a BKV felső vezetése, később Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót is tartott volna, ha nincs a baleset.

A troliüzemág egyik vezetőjének kollégájára bízták a feladatot, hogy menjen egy kört a járművel. Ő korábban hivatásos trolivezető volt, de vagy tíz éve nem ült volán mögött, és a baleset idején érvényes engedélye sem volt. Az ünneplő igazgatóság előtt sikeresen beletolatott egy oszlopba – írja a lap.

A kár mintegy 3 millió forint, nem tudni, ki állja a számlát, a biztosítás ugyanis nem érvényes például akkor, ha vezetői engedély nélküli sofőr okozza a balesetet. A helyzetet bonyolítja, hogy a jármű tulajdonosa még nem a BKV, hanem a gyártó cég, amely bemutatni szállította ide a trolit.

A közlekedési társaság a Blikknek elismerte a balesetet, de azt állították, hogy a sofőrnek volt vezetői engedélye, a kár az eladót terheli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik