Belföld

Mégsem épít Orbán apja hulladékfeldolgozót

Orbán Győző (Array)
Orbán Győző (Array)

Kamionok hordták volna a szemetet Gánt határába, de Orbán Győző azt mondta a helyieknek, hogy ő se szól bele, hogy más mit csinál a földjén.

Fellélegeztek a Fejér megyei Gánt lakói, miután megtudták, hogy a miniszterelnök apja elállt attól a tervtől, hogy hulladékfeldolgozót építsen az egykori kőbánya helyén – számolt be az RTL Klub. A településtől alig néhány száz méterre lévő területen több tízezer tonna hulladékot dolgoztak volna fel, amit kamionokon vittek volna oda.

Orbán Győző még egy falugyűlésre is elment, hogy megpróbálja meggyőzni a helyieket. Azt mondta: ő se szólt bele soha abba, hogy mások mit csináljanak a földjükön. A helyiek azonban úgy látták, nagy teher lenne, ha a kormányfő apjának cége ott húzza fel a létesítményt.

Két hete aztán a Fejér megyei kormányhivatal jelezte, hogy a beruházásról mondanivalója van a település lakói számára. Meghallgatást tartottak, ahol bejelentették: Orbán Győző cége eláll az építkezéstől. Többen azt mondták: még ekkor sem tudták elhinni, hogy megússzák a hulladékfeldolgozó felépítését. A napokban hivatalos levelet is kaptak, hogy a társaság eláll a beruházástól.

Azt nem tudja senki, mi az ok, mert nem látták Orbán Győzőt a tél végi falugyűlés óta. A hivatalos határozatban az szerepel, hogy a számítások szerint nem térülne meg a beruházás, amit a helyiek is elleneznek. Orbán Győző cégénél azt közölték, hogy nem akarnak nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik