Belföld

Rétestésztaként húzza az időt a metrótender vesztese

3-as-metro(960x640).jpg (Array)
3-as-metro(960x640).jpg (Array)

A BKV szerint direkt játszik az időhúzásra az észt Skinest, pedig ezzel csak maguk alatt vágják a fát. Mindenesetre a tértivevény még nem jött meg.

Nem kapkodja el a fellebbezést a 3-as metró kocsijainak felújításán fura mód vesztes észt Skinest Rail – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában. A lap értesülései szerint még nem érkezett meg a közbeszerzési hatósághoz az a tértivevény, ami igazolná, hogy az észtek átvették a hiánypótlásra felszólító iratot. Ráadásul a Nemzet szerint orosz hátterű cégnek 25 millió forintot kéne átutalnia a döntőbizottsághoz, hogy meginduljon a fellebbezés.

“A Skinest Rail jóhiszeműségét nehéz alátámasztani” – mondta a lapnak Bolla Tibor BKV-vezér, aki szerint nem valószínű, hogy a posta keverte volna el az iratot. Szerinte csak húzzák az észtek az időt, ami azért nem valószínű, mert ha nyolc napon belül nem érkezik meg a tértivevény, akkor a küldemény átvettnek tekinthető és a fellebbezés elutasítható.

A BKV három hete hirdette ki nyertesnek a nem a legolcsóbb pályázatot benyújtó orosz Metrovagonmaszt, de a 69 milliárd forintról szóló szerződést még mindig nem tudták aláírni, épp a fellebbezés miatt. Egy törvénymódosítás ugyan lehetővé tette volna ezt, de jogászok szerint még él a szerződéskötési moratórium. Az észtek az Európai Bizottsághoz is fordultak, pedig a BKV szerint a pályázatuk több ponton nem felelt meg a kívánalmaknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik