Belföld

DK: vizsgálja az Európai Csalás Elleni Hivatal Orbán vejének ügyeit

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője még februárban fordult az EU csalás elleni hivatalához Tiborcz István korrupciógyanús, milliárdos közvilágítás-fejlesztési ügyei miatt.

A párt közleménye szerint az Elios Zrt. korábban 1,2 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el több vidéki nagyváros világításának korszerűsítésére. A brüsszeli testület megerősítette, hogy a párt közleménye után hivatalos nyomozást indított a miniszterelnök vejének ügyeiben.

„A miniszterelnök családjának és barátainak hirtelen gyarapodása már Európában is szemet szúr” – írja a DK, majd hozzáteszik: „Látható, hogy Orbán Viktor családja és baráti köre nem saját lábon áll, hanem uniós forrásokból tömik zsebeiket.” A DK szerint a miniszterelnök és rokonai nem a saját, hanem Magyarország lábán állnak.

A párt szerint megengedhetetlen, hogy az európai fejlesztési pénzek milliárdjai a miniszterelnök családjánál landoljanak. Várják az OLAF vizsgálatának eredményét a Fidesz korrupt közbeszerzési pályázatairól, mivel az uniós átvilágítás több, a miniszterelnökhöz köthető korrupciós botrányra deríthet fényt. A most indított átfogó brüsszeli vizsgálat „felderítheti az Orbán család mesébe illő gazdagodásának részleteit”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik