Belföld

A kerítésépítésen gúnyolódnak a szocialisták

határ kerítés (Array)
határ kerítés (Array)

A legfontosabb kormányzati projektre akkora erőket sem tud megmozgatni a magyar állam, mint egy vidéki kisváros egy csőtörés idején. Hány rendőr vigyázott a honvédség őskövület gépeire?

„A négy méter magas kerítésből egy métert már el is loptak?” – teszi fel a kérdést az MSZP keddi közleményében. Felidézik: a Belügyminisztérium hétfői közlése szerint a Honvédség három alakulata mindösszesen 43 katonával és két földmunkagéppel fogott hozzá a kerítés építéséhez a déli határon, mára pedig az is kiderült, hogy a korábbi bejelentésekkel szemben nem négy, hanem csak három méter magas lesz a határzár.

A szocialisták megállapítják: a kormányzati propaganda által felmutatott erőfeszítések kétségkívül látványosak, ugyanis az egész ország láthatja, hogy a legfontosabbnak kikiáltott kormányzati projekt megvalósítására akkora erőket sem tud megmozdítani a magyar állam, mint egy vidéki kisváros egy csőtörés esetén.

 Hír24 / Pál Anna Viktória

Felteszik azt a kérdést is, hogy a „gigászi léptékű” építkezést (mindössze egy 175 méter hosszú szakaszt építenek meg) hány rendőr biztosította és mi indokolta a rendőri jelenlétet, attól féltek, hogy ellopják a katonákat, vagy hogy kár esik az 1950-es éveket idéző technikai eszközökben?

A párt szerint úgy tűnik, megnyugodhatnak a kerítés ellenzői, a négy méter magasra tervezett határzárból egy métert már el is loptak, és ha így haladnak tovább, nem négyméteres, hanem négy centis kerítés lesz a szerb-magyar határon. Az MSZP javaslata szerint a forintmilliárdokat nem haszontalan dróthálóra, hanem a bevándorlási hivatal, a rendőrség és a honvédség azonnali technikai és személyi megerősítésére kell fordítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik