Belföld

Tovább szívatják a nyugdíjasokat a termékbemutatókkal

Nyugodtan vissza lehet szólni a bunkó szervezőknek, a nyereményígéretnek pedig nem kell bedőlni.

Telefonon értesítettek egy kaposvári nyugdíjast arról, hogy kisorsolták egy nyereményjátékon, egymillió forintot nyert, amit egy helyi szállodában, egy árubemutatón vehet át – írja a Sonline.hu. A férfi elment, de az eseményen tapasztaltak kivágták nála a biztosítékot: azzal traktáltak mindenkit, hogy akkor kapja meg a nyereményt, ha vásárol 390 ezer forintos ezüstszálas takarót, 390 ezer forintos edénykészletet vagy 60 ezer forintos fejpárnát.

Egy nő szóvá tette, hogy vásárlási kötelezettség nélkül hívták oda, mire a szervezők lehordták, agyalágyultnak nevezték. Egy nyolcvan éves bácsira rákiabáltak, hogy ne ott aludjon, hanem otthon a tévé előtt és takarodjon el, ha nem akar venni semmit.

Novák Ferenc, a Somogy Megyei Békéltető Testület elnöke szerint hiába volt tavaly törvényi szigorítás, megint megszaporodott a termékbemutatókra érkező panaszok száma. Ott az átverés, hogy azzal csábítják a rendezvényekre az embereket, hogy egymillió forintot nyertek, a nyereményből azonban kedvezményesnek mondott, horror kamatú áruhitel lesz, amit a termékekre kötnek. A fogyasztóknak tisztában kell lennie azzal, hogy bármikor ellentmondhatnak és visszautasíthatják a durva hangnemet, viszont ha nincs tanú, nehéz bizonyítani a durvaságot, mert a cégek letagadják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik