Belföld

Gömörinek mennie kell, de “Deutsch Tamás ezt is megússza?”

gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)

Az MSZP és a Jobbik szerint a Paralimpiai Bizottság egész vezetőségének, Deutsch Tamásnak is le kell mondania.

A szocialista Kunhalmi Ágnes furcsállja, hogy a Gömöri-ügyben a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke máig nem válaszolt arra, miért tartja természetesnek a közpénzek felhasználását magáncélokra. A testület elnökének mennie kell. Gömöri Zsolt lemondása az elmúlt napokban kirobbant botrányok – a parasportolók támogatásából végtörlesztett hitel, a közpénzből szervezett magánutak és a szervezeten belüli vesztegetési kísérletek – hatására elkerülhetetlenné vált – tudatta Kunhalmi Ágnes. Szerinte minden nap, amit Gömöri a bizottság elnökeként tölt el, rombolja a magyar sportvezetés hitelességét.

Az ellenzéki politikus szerint az ügy másik felelőse Deutsch Tamás. Gömöri Zsolt ugyanis a Fidesz EP-képviselője, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke javaslatára végtörlesztette a fogyatékkal élő sportolók támogatásából saját devizahitelét. Deutsch Tamás máig nem válaszolt arra, miért tartja természetesnek közpénzek magáncélokra való felhasználását. “Úgy tűnik, Deutsch a kormánypárt politikusaként ismét megússza a felelősségre vonást.”

Végre meg kellene érteni: a Magyar Paralimpiai Bizottság csak a vezetés lemondása és teljes tisztújítás után tudja ellátni a fogyatékkal élő sportolók képviseletét. Minél tovább húzza a bizottság vezetése a lemondást, annál többet árt a magyar sportolóknak és támogatóknak – tudatta Kunhalmi Ágnes. Az egyébként a Facebookon is igen aktív Deutsch Tamás, napok óta nem szólalt meg az ügyben, egyáltalán nem reagált az elmúlt napok fejleményeire, arra sem, hogy Gömöri már a Fidesz nagyágyúi (Borkai, Lázár) szerint is vállalhatatlan, utoljára azt a cikket osztotta meg, amely szerint az az igazság, hogy egy hazug „lejáratókampány zajlik a Magyar Paralimpiai Bizottság ellen!”, Gömöri szerint.

Jobik: Távozzon a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetősége!

A paralimpiai bizottság felügyelő bizottságának jelentése elkészült, a felügyelő bizottság lemondott. Így az utolsó kifogás is elhárult az elől a döntés elől, amit a Jobbik Magyarországért Mozgalom már több mint két hete követel. A paralimpiai bizottság elnöke, Gömöri Zsolt, az alelnök Deutsch Tamás és az egész elnökség azonnal mondjon le.

Szilágyi György és Dúró Dóra közleménye szerint a testület tagjai “erkölcstelen és etikátlan cselekedeteikkel méltatlanná váltak a tisztségeik betöltésére, és mérhetetlen károkat okoztak a parasport-társadalom egészének.”

“A parasportolók, akik ismét példát mutattak az egész sporttársadalomnak azzal, hogy nem lehetett őket megfélemlíteni és kiálltak az igazukért, olyan vezetőket érdemelnek, akik azért dolgoznak, hogy a sportolóknak teremtsék meg a minél jobb feltételeket, ne pedig maguknak.” A párt képviselői jelezték, ha önként nem mondanak le addig, akkor a parlament jobbikos vezetésű, sportért is felelős Kulturális Bizottsága Gömöri és Deutsch meghallgatását kezdeményezi június 3-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik