Belföld

Gyurcsány olyan Orbánnak, mint “egy lottóötös”

schiffer-andras(960x640).jpg (Array)
schiffer-andras(960x640).jpg (Array)

Az Altus uniós megbízásáról, a magyar fociról, az egymást váltó elitek pofátlan rablásáról írt Facebook-oldalán Schiffer András.

Az LMP társelnöke szerint az Altus uniós megbízása „pontosan olyan botrányos, mintha Kaczynski, Sárközy, Ponta, vagy Seszták cége nyerne megbízást a fejlesztési költések monitorozására. Bármely tagállam, bármely vezető pártpolitikusának cége ilyet nem nyerhet. Pont. Akkor sem, ha a cége szakmailag kitűnő, akkor sem, ha üzleti működését szépen elválasztja a politikai tevékenységétől.”

Schiffer András ebben még egyetért a Fidesszel, de a magyar kormányfő következtetéseivel már nem.

A miniszterelnök szerint „a vak is látja, hogy üzleti megbízásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket. Azt én készséggel elhiszem, hogy Orbán Viktor vak, viszont a helyzet úgy áll, hogy a nagy elszámoltatási hullámban, az elmúlt öt év alatt egyszer meg nem nézték, hogy az Altus amúgy belefolyt-e a politikába, voltak-e összeférhetetlen megrendelései. Magyarul arra, amit most a miniszterelnök állít, momentán semmiféle bizonyíték nincsen.”

Az ellenzéki politikus szerint az Orbán-kormány nem tudta/akarta időben jelezni Brüsszelnek: elfogadhatatlan, ha egy vezető pártpolitikus cége nyer monitorozási megbízást.

„Talán nem véletlen az elszámoltatás elmaradása és talán még jól is jött a Fidesznek a brüsszeli döntés: Gyurcsány felszínen maradása Orbánnak »egy lottóötös «, s egy kis gyurcsányozással mindig újra lehet hevíteni a kiábránduló tábor lelkesedését. Ezek után viszont előhúzni a DK állami támogatásának megvonását, egész egyszerűen egy aljas, alávaló blöff. Ha megteszik, a végén még kénytelen leszek kiírni: je suis DK.”

Schiffer szerint az egymást váltó politikai elitek pofátlan rablása miatt szegényedik a magyar nép. „A nagy elszámoltatási ígéretekből az lett, hogy Kóka János diplomataútlevelet kapott a Fidesztől, azt az LMP-s javaslatot pedig leszavazták, hogy a politikusokkal szemben rendszeres és kötelező vagyonosodási vizsgálatot kell végrehajtani. A letelepedési kötvények legnagyobb nyertesei az offshore cégek lettek, pedig még ott csenghetnek a fülekben az offshore ellenes harc kulcsmondatai. A jelen helyzet sem jobb: a NAV-botrány és a trafik-ügyben semmi előrelépés, Mészáros Lőrinc pedig milliárdos lett a semmiből.”

Schiffer András az MLSZ keddi döntéséről azt írta, mostantól „több felújított stadionunk van, mint ahány NBI-es csapatunk. A nap, amikor a magyar profi futball összeomlott. Magyarország jobban teljesít!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik