Belföld

Az MSZP elnöke belengette a béremelést

tobias(960x640).jpg (tóbiás)
tobias(960x640).jpg (tóbiás)

Tóbiás József május 1-jén, a munka ünnepén több szakszervezettel is egyeztetett, ők a minimálbér összegének 50 százalékos nettó emelését szorgalmazták.

A munka törvénykönyvének (Mt.) igazságtalanságait, az érdekképviselet ellehetetlenülését, a minimálbér emelését vetették fel problémaként a szakszervezetek az MSZP elnök-frakcióvezetőjének Budapesten a Városligetben tartott szakszervezeti majálison.

Tóbiás József, miután több szakszervezet sátrát is felkereste, az MTI-nek elmondta, a szakszervezetek arról beszéltek neki, hogy hatályos munka törvénykönyve miatt sok visszaélés történik a munkaadói oldalon, teljes mértékben ellehetetlenül az érdekképviselet. Hozzátette: a minimálbér összegének 50 százalékos nettó emelését szorgalmazták a szakszervezetek, de felvetették a túlórák kérdését is.  

Mint mondta, a vasárnapi zárva tartás ügyében a szakszervezetek osztják az MSZP azon álláspontját, hogy mindaddig, amíg az emberek heti öt nap alatt nem tudják megkeresni a megélhetéshez szükséges pénzt, szükség van a plusz munkanapokra.

Ha valaki többletmunkát végez hétvégén, 200 százalékos bérpótlék jár neki arra a napra – javasolta Tóbiás József.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik