Belföld

A CÖF beveti a csodafegyvert

Titokzatosan kezdték szervezni a legújabb mini-Békemenetet, de ma végre megérkeznek Sümegre a "fényhordozók". Azonban nem mindenki, aki írni mer róluk, azt kitiltják a levelezőlistájukról.

Írtunk már arról korábban, hogy autós zarándoklatot szervez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Sümegre, azzal érveltek, hogy a veszprémi országgyűlési képviselő-választás után „az ún. ellenzéki körök magabiztosan hirdetik, hogy a jövőben országos szinten is ők képviselik a helyi civileket”.

A szél lengesse zászlóinkat

Egy e-mail cím megadása után lehetett jelentkezni, a pontos helyszínt csak utána közölték a békemenetelőkkel, jelentkeztünk, CÖF-ös zászlót is ígértek. Oroszi Babett kolléganőm szintén jelentkezett, ő személyesen ment el a zászlóért, arra is volt lehetőség. “Kérjük, akik budapestiek vagy környékiek, jöjjenek be a XIII. ker. Lehel u. 8. szám alatt működő BÉTEX Lakástextil áruházába, ahol a földszint szőnyegosztályán a zászlót felvehetik” – állt a levélben, amelyből szemérmesen kihagyták, hogy kinek az üzletébe is kell ellátogatnunk: Csizmadia László CÖF-vezető cégéről van szó – írtuk akkor.

A szőnyegosztályon volt egy kis fennakadás, de sikerült kolléganőnknek megszerezni az ereklyét.

Én a házhozszállítást választottam, a GLS segített ebben a CÖF-nek, nekem ez semmibe sem került, a költségeket átvállalták Csizmadiáék. Ez nagyjából ezerkétszáz forintban volt nekik. És hogy miért a zászló? “Tegyétek autóitokra a zászlókat, érkezzetek meg 16.15-re Sümegre, a Szent István térre” – írták levélben.

Válogatott társaság, ők válogatnak

Miután kolléganőnk megírta a cikkét, egész egyszerűen eltávolították a levelezőlistáról, így a legújabb szellemi táplálékot ő már nem kaphatta meg. Az esemény napján ugyanis küldtek még egy levelet, amiben már a megszólításban a “polgári összefogás fényhordozóinak” nevezik a résztvevőket. Majd még egy kis útravaló:

“A CÖF-CÖKA büszke rátok, hogy hétköznap, félretéve családjaitok gondjait (A család miért lenne gond? Hol van ilyenkor Semjén Zsolt, mikor szükség lenne rá? – szerk.), eljöttök Sümegre képviselni és szállítani azt a hitet, amely növeli a társadalmi kohéziót, védi a nemzeti szuverenitást, kiteljesíti az egyéni és közösségi szabadságjogokat. Ismét együtt leszünk és méltóságteljesen segítjük, hogy Tapolcán a jó kormányzás képviselője, Fenyvesi Zoltán nyerje el a honatyai posztot.”

A mai sümegi rendezvény misével kezdődik, fél ötkor a Szent István téren, majd hattól a Művelődési Házban indul “A demokrácia lényege a társadalmi összefogás” című előadásmaraton, a CÖF vezéralakjaival (Bayer Zsolt, Csizmadia László, Fricz Tamás, ifj. Lomniczi Tamás) és a Fidesz helyi jelöltjével.

A mai esemény már most kinőtte magát, ugyanis nem egyszeri alkalom ez, néhány nap múlva Tapolcán ismételnek a CÖF-ösök.

Tapolcán ápirilis 12-én tartanak időközi országgyűlési választásokat, amire azért van szükség, mert a térség korábbi képviselője, a fideszes Lasztovicza Jenő elhunyt. A CÖF pedig azért aktivizálta magát és híveit az időközire, mert a korábbi veszprémi választáson a Fidesz bukta a kétharmadot, a CÖF pedig most megpróbál kozmetikázni.

(A sümegi rendezvényről hamarosan videoriportban számolunk be.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik