Belföld

Simicska szerint Orbán Viktor jelentett róla

Simicska-Lajos(210x140).jpg (Simicska Lajos)
Simicska-Lajos(210x140).jpg (Simicska Lajos)

Váratlanul erős villáminterjút adott Simicska Lajos a Mandinernek. Beszélt arról is, hogy a kormányfő szerinte jelentett róla, és hogy a róla szóló akták Moszkvában lehetnek.

Az egykori Heti Válaszos, nemrég a Mandinerhez igazolt Stumpf András igazán izgalmas villáminterjút készített a jobboldali médiaháború egyik vezénylő tábornokával, Simicska Lajossal.

Az interjú legérdekesebb pontjai:

  • Simicska nagyon szegény munkáscsaládban nőtt fel.
  • Nem akart úttörő lenni.
  • 22 éves korára már tízcenti vastag akta gyűlt össze róla – azért tudja, mert látta.
  • Az egyik róla jelentő már halott. Megfulladt.  A töltött káposzta miatt.
  • Egyszer Orbán Viktor odajött hozzá és azt mondta: „Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad.”
  • Ma már nem tudja, mit gondoljon Orbánról.
  • Állítólag mostanra nincsenek meg a róla szóló akták. Budapesten legalábbis. Simicska szerint Moszkvában lehetnek.
  • Ma már nem tudja, kiről mit gondoljon.

A Miniszterelnökség magához képest meglehetősen gyorsan reagált Simicska állításaira.

A Mandinernek egy korábbi dokumentumot küldtek, cáfolva a jobboldali vállalkozó állításait. A dokumentumban – ami valójában Orbán Viktor egy 2012-es válasza Vadai Ágnes hozzá intézett kérdésére – ilyen mondatok vannak, mint:

“(…)

Sorkatonai szolgálatom első időszaka alatt megpróbáltak beszervezni, de ezt visszautasítottam, így a kísérlet – amint az a mellékletből kiderül – sikertelenül végződött.

Később folyamatos megfigyelés alatt tartottak engem, a feleségemet, és ellenzéki társaimat. Az állampárt titkos nyomozásainak célszemélyei voltunk mindannyian.

Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is.

(…)

Magyarországon jó ideje mindenki megismerheti a rá vonatkozó dokumentumokat, mindenkinek személyes felelőssége tehát, hogy miként számol el a maga szerepével, tetteivel.

Igen, támogatom, hogy mindenki megismerhessen és nyilvánosságra hozhasson minden rá vonatkozó adatot.

Eközben azonban a diktatúra ártatlan áldozatait meg kell védenünk attól, hogy újra áldozatokká váljanak.

(…)”

Mindeközben az ATV is felhívta Simicska Lajost, aki élő adásban megerősítette, amit a Mandinernek mondott és ismét elmondta, az bizonytalanította el, ami “orosz ügyben” zajlik. A csatornának nyilatkozó politológus úgy vélte, Simicska célja most zavart, bizonytalanságot kelteni a jobboldalon. A következőkben nem a Fideszre, hanem a miniszterelnök mítoszára, személyére mért csapásokra számíthatunk.

Érkeznek a reakciók:

Schiffer András is beszállt a buliba:

 

Bokros Lajos is ügynökaktázik:

 

Kunhalmi Ágnes odakérdez:

 

Mesterházy Attila szerint pedig Simicska Lajos ügynöknek nevezte Orbán Viktort. A DK sem alszik, fél tízkor érkezetta meghívó, miszerint holnap délelőtt az Parlamentben Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke, doorstep sajtótájékoztatót tart “Nemzetbiztonsági kockázat a magyar miniszterelnök?” címmel.

 

Simicska Lajos: “Az Orbán Viktor is geci. Az is geci.”

Ha még nem olvasta Nagy József kollégánk médiatörténeti interjúját Simicska Lajossal, akkor épp itt az ideje. Kattintson IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik