Belföld

Koncz Zsuzsa tiltólistán a köztévében?

Létezhet olyan íratlan névsor, amelyen a közmédiában nem kívánatos személyek szerepelnek. Koncz Zsuzsa például 2010 óta nem kapott meghívást a köztévé műsoraiba.

Az ismert énekes az ATV egyik műsorában említette meg, hogy négy éve sem a közrádió, sem a köztévé egyetlen beszélgetős műsorába sem hívták. A Bors megszólaltatott egy korábban az MTVA-nál dolgozó szakembert, aki szerint nincs konkrét lista arról, kik nem szerepelhetnek a közmédiában, de telefonon vagy személyesen a felső vezetők sokszor adnak utasítást, kik jelenhetnek meg a műsorokban.

“Ezek a nevek sokszor a sorok közül voltak kiolvasandók, megértendőek, a példabeszédek által a vezetők az öncenzúrára hatottak. Többtucatnyian lehetnek ezek a személyek, a névsor pedig állandóan bővül. Van, aki nem is politikai, hanem személyes okok miatt kerül fel rá, mert összerúgta a port valakivel” – olvasható a lapban.

Az MTVA sajtóosztálya ugyanakkor visszautasította, hogy listáznák a művészeket. Az újság megkeresésére azt válaszolták, “a  közmédiában nem létezik olyan lista vagy irányelv, ami bárkit diszkriminálna, így Koncz Zsuzsa sem kerülhetett fel ilyen listára. Egy ilyen lista létezésének feltételezése is mélyen sértő a közmédiára és munkatársaira nézve. Továbbá valótlanság azt állítani, hogy Koncz Zsuzsa nem szerepelhet a közmédiában. A valóság ugyanis az, hogy Koncz Zsuzsa 2014-es koncertfelvétele sugárzásra került a közmédiában.”

A Bors utóbbival kapcsolatban megjegyzi, a koncertet azért adták le, mert Koncz Zsuzsa be akarta perelni a köztévét, amiért kampányukban úgy használták fel a fényképét, hogy arra előzetesen nem kértek engedélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik