Belföld

Internetadó: politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

Ezt maga Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető ismerte el. Azt mondta, a nemzetbiztonsági bizottság ülésén ismerhetik meg a pártok, hogy kiket fogtak el.

Nem focihuligánokat, hanem politikai aktivistákat vettek őrizetbe a Fidesz székházánál vasárnap este történtek miatt – ezt mondta Rogán Antal hétfőn a Hír TV esti műsorában. Rogán arról beszélt, hogy szerinte a demonstráció nem civil, hanem egyértelműen pártpolitikai kezdeményezés volt és a szervezők felelőssége kiterjed arra is, hogy a rendezvény után van-e randalírozás.

A frakcióvezető azt mondta, kedden a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a pártok is megismerhetik, hogy kiket vettek őrizetbe. Rogán szerint „velük szerveztettek már a Hallgatói Hálózatban különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz székházánál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál, ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek”.

Vasárnap az internetadó ellen szervezett tüntetés után a résztvevők a Hősök teréről átvonultak a Fidesz székházához, amelyet a magukkal vitt számítástechnikai eszközökkel dobáltak meg. Néhányan a székház erkélyére is felmásztak. Hat embert őrizetbe vett a rendőrség, egyelőre szabadon engedésükről nem érkezett hír. Hétfőn Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója „tízmillió forintos kárról” beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik