Belföld

Rétvári szerint a munka az egyetlen kiút a szegénységből

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából szólalt meg az államtitkár. Szerinte mivel egyre többen élnek segély helyett munkából, egyre több embernek van esélye kitörni a szegénységből.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence elmondta, hogy a 2010-es kormányváltás óta sikerült bebizonyítani, hogy „megszorítások nélkül is tartós a gazdasági növekedés, csökkenthető a munkanélküliség és csökkenthetőek a magyar családok terhei”. „Az ország egyre több embernek képes munkát, megélhetést és esélyt adni arra, hogy egyről a kettőre jusson” – idézi a politikust az MTI.

Rétvári szerint az európai országok közül Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség. Azt mondta, tartósan négymillió feletti a foglalkoztatottak száma és a fizetések is többet érnek a béremelési programoknak, a tartósan alacsony inflációnak és az adócsökkentésnek köszönhetően. Kiemelte, hogy a rezsicsökkentéssel egy család átlagosan 150-200 ezer forintot spórol meg évente.

Az államtitkár szerint a gyerekeknek is csak akkor van esélye kitörni a szegénységből, ha a szülők dolgoznak és segély helyett munkából élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik