Belföld

Fidesz: a bankok zsebében vannak a szocialisták

A Fidesz hiteltelennek tartja a szocialisták minden, devizahitelesek megsegítésére hivatkozó javaslatát, mert szerintük az MSZP kormányzásakor bebizonyosodott: a bankok zsebében vannak.

A kormánypárt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében írt erről, reagálva az MSZP országos választmányának napközben bejelentett döntésére. A szocialista testület politikai állásfoglalásban kérte fel a párt frakcióját, hogy országgyűlési határozati javaslatban sürgesse a kormányt a devizahitelek 2014 végéig történő forintosítására. A Fidesz hangsúlyozta, a szocialista kormányok aktív segítségével terjedtek el a devizahitelek Magyarországon, ők segítettek a bankoknak, hogy a “devizahitelek apróbetűs részeiben átverjék az embereket”.

Az MSZP elszámoltatás és a bankokat fegyelmező szigorú törvények helyett tétlenül nézte az egyoldalú szerződésmódosításokat, eltűrték a kamatok és a banki díjak brutális emelését – fejtette ki a kormánypárt, amely szerint a szocialisták a magyar családok helyett mindig a bankok érdekeit képviselték. Hozzátették, a Fidesz ezzel szemben elszámoltatja a bankokat: az Országgyűlésben, a bíróságokon és az európai fórumokon is határozottan képviseli a magyar családok érdekeit a bankokkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik