Belföld

Hőmérővel állják útját a Magyarországra tartó Ebolának

Az Ebolával fertőzött Sierra Leonéból hazatérő magyar Nádaskai Gábor szerint mindössze lázmérővel ellenőrizték, hogy nem fertőzött-e – írja a Bors.

Az Afrikában gyémántbányában táborvezetőként alkalmazott férfi szerint riadtan reagáltak az emberek, amikor megtudták, hogy honnan jött, és van, aki azóta sem jön közel hozzá, hiába mondja: bőven letelt a lappangási idő. Mint azt a Borsnak elmesélte, ijesztő, hogy a határon sem ellenőrizték, hogy nem beteg-e. Az emberek hőmérsékletét ellenőrzik meg a kötelező oltásokat, a gépet pedig fertőtlenítővel lefújták.

Bár a táborukból senki nem fertőződött, tőlük huszonöt kilométerre voltak halálos áldozatok, és onnan szállították a benzint. Amikor egy baleset miatt kórházba került, egy haldokló mellé fektették. A repülőn nyílt sebbel ült egy arab férfi mellett, aki végig köhögött, verítékezett, öklendezett.

A férfi emiatt a súlyos baleset miatt tért haza, mert egy fékezhetetlenné vált kocsiból kellett kiugrania. Szétzúzódott az oldala, három helyen eltört a keze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik