Belföld

Gyurcsány tánccal ünnepelt

Az ünneplő DK-sok körében leginkább a lagzis tapsolós stílus figyelhető meg, bár van, aki skás menetelős ugrálással próbálkozik. A legtöbb egyéni stílust azért messze a főnök teszi bele a produkcióba. Hol, mint az egykori Komár Laci rugózik bele, hol bevezényel a kézeletbeli zenekarnak, végül derékon kapja Dobrev Klárát és alaposan megpörgeti. Ilyen egy igazi DK-s győzelmi tánc.

A DK elnöke szerint a választással lezárult a DK megalakításának hosszú, fáradságos és nehéz története. Az európai parlamenti választáson elért eredmény megerősítette a Demokratikus Koalíciót (DK) abban, hogy folytassa “a nagyon határozott ellenzéki szerepet” – hangoztatta Gyurcsány Ferenc vasárnap éjjel Budapesten.

A pártelnök külön büszke arra, hogy néhány településen (konkrétan Budapesten) a Demokratikus Koalíció lett a demokratikus ellenzék legerősebb pártja”.

A DK elnöke szerint olyan pártot teremtettek, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a legádázabb ellenfele lesz “az orbáni önkénynek”. “Ez a választás abban erősített meg bennünket, hogy nem kevesebb, hanem még több eltökéltség kell, és folytatni fogjuk ezt a nagyon határozott ellenzéki szerepet” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök megy az EP-be.

Olvasói sztorik