Belföld

Távozik a Corvinus gazdasági főigazgatója

Lemondott a megbízott gazdasági főigazgatói állásáról a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, Lukács János. A két poszt már a kinevezésekor is összeférhetetlen volt.

A Magyar Narancsnak Lukács megerősítette a portál értesüléseit, aki hozzátette, eleve csak három hónapra vállalta a feladatot. De ezt a három hónapot sikerült majd másfél hónappal túllépnie. Lukácsot januárban nevezték ki a Budapesti Corvinus Egyetem gazdasági főigazgatójának, de ezzel együtt továbbra is végezte könyvvizsgálói munkáját és a kamarai elnöki tisztségét is megtartotta, márpedig ezek összeférhetetlenek a kamarai törvény értelmében a főigazgatósággal.

Lukácsot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter nevezte ki, arra a három hónapra, amíg pályáztatás útján ki nem neveznek egy új gazdasági főigazgatót. A három hónap letelt, Lukács távozott, de a pályázat még mindig nincs kiírva.

A portál információ szerint a lemondott főigazgató utódja eddigi helyettese, Pavlik Lívia lett, akinél szintén fennáll az összeférhetetlenség, a kamarai nyilvántartás szerint ugyanis ő is aktív könyvvizsgáló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik