Belföld

Ezért nem mondott le Mesterházy

A lap szerdai számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy milyen mértékű eredménynél fontolta volna meg lemondását, a politikus azt válaszolta: néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni. “Minden kritikát elfogadok és megfogadok, de szerintem ebben a speciális helyzetben sokkal nagyobb kárt okoztunk volna, ha nem visszük tovább a folyamatot” – fogalmazott, utalva arra, hogy arra kaptak felhatalmazást, hogy végigvigyék a három választást.

Mesterházy Attila úgy véli, hogy a pártban négy éve elkezdett megújító munkát kényszerűen fel kellett függeszteniük, de tovább már nem halogathatják.

A személyes hibákat firtató kérdésre Mesterházy Attila azt válaszolta, minden olyan hibában, amelyet az eredmény kiértékelése során felsorolt, van személyes felelőssége. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elmúlt években kollektív munka zajlott, és közös döntéseket hoztak, a legtöbbször egyhangú támogatással.

Ezért beszélt győzelemről

Az MSZP elnöke úgy véli, a többi párttal kiszélesített szövetség megkötésekor óriási volt a nyomás a szereplőkön, és ez a nyomás egyetlen irányba mutatott: a teljes összefogás felé. “Azok, akik korábban a leghangosabban követelték az összefogást, most szintén a leghangosabban kritizálnak ugyanazért” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a voksolás előtti eredményre vonatkozó nyilatkozatai alapján nem érzi-e úgy, hogy valamit nagyon elszámolt, azt mondta, hogy „kampányban egy jelölt a kétely legkisebb jelét sem mutathatja”. Szerinte ha valaki nem a győzelemről beszél az utolsó pillanatig, az rosszul kampányol.

Mesterházy Attila beszélt arról is, hogy folytatni kell a pártban négy éve kezdett megújító munkát, amely az átrendeződött politikai térkép miatt megtorpant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik