Belföld

Megtalálták Szeged űrhajóját, igazi az űrállomás

A partfal munkálatai miatt le kell bontani a rakpart mellett található űrállomást. Ám a bontás közben olyan dolgokra derült fény, amire senki sem számított.

A jelenleg leromlott állapotban lévő épület eredeti rendeltetését sokan találgatták, a Szeged24 megtudta, hogy régen a vízirendőrség üzemanyag raktáraként üzemelt. Szerkesztőségünk kollektív emlékezete szerint, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) adott új, XXII századi funkciót évekkel ezelőtt, a szemmel láthatóan több agresszivitási hullámot is megért épületnek.

A bontásra a munkálatokat végző cég március 26-án 8 óra 30 perckor kapott engedélyt.

Évtizedek óta nem járt ott senki

Az épület olyan régi, hogy még tervdokumentumokat sem találtak hozzá és senkinek nem volt kulcsa, hogy ki tudják nyitni az ajtaját. Ezért le kelltt vágniuk a lakatot, ami a Szegedi Űrállomást védte az illetéktelen behatolóktól. Miután ez megtörtént, az emberek rájöttek, hogy évtizedek óta nem járt senki a romos űrállomáson.

Nem kamu a városi űrállomás

A bontás során előkerült sok régi lom, üzemanyagtartály, pumpa, ám ráleltek valami olyanra, ami megmagyarázhatja az űrállomás jelenlétét. Megtalálták az “űrhajót”! A kis kúp alakú tárgy olyan mint egy űrhajó, vagy annak egy kis része. Tehát a Szegedi Űrállomás nem csak városi legenda. Bár ezt az MKKP már rég megmondta.

Új lehetőségek

A párt nincs elcsüggedve attól, hogy elvesztik az űrturizmusból befolyó összegeket, hisz ebben új lehetőségeket látnak: ”ne ijedjetek meg, csak azért bontják le az űrállomást, mert megkezdtük a Kőrösi Csoma Sándor Teleport építését!” – írták Facebook oldalukon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik