Belföld

Mélyponton Orbán helytartói

A Demokratikus Koalíció Tarlós István és a fővárosi Fidesz újabb mélypontjaként értékeli, hogy az egykor emlékezetes zenei és színházi programok sorának helyet adó Budai Parkszínpad rövidesen “fröccsteraszként” nyílik újra. A budapestiek szegényebbek lesznek egy legendás kulturális helyszínnel, a környék lakói pedig “gazdagabbak” egy újabb problémás szórakozóhellyel.

A DK nem tartja véletlennek, hogy az évek óta elhanyagolt Parkszínpad használatba adása olyan sürgős lett, hogy csak 7-8 munkanap volt a pályázat beadására – nyár közepén. A városvezetés suttyomban a területrész felhasználásának feltételeit is módosította. Az sem véletlen, hogy az új szórakozóhely üzemeltetői nem ismeretlenek Budapest és Újbuda fideszes vezetőinek.

A nyertes cég üzemelteti a Parlament büféjét is, és fő tulajdonosa érdekeltségei közi tartozik az a cég, amely a  Fidesz székházát őrzi, és a Békemenetet biztosítja. A jó kapcsolatot igazolja, hogy a teljes színpadot, a 800 négyzetméteres épülettel rendkívül kedvezményes áron, havi 350 ezer forintért béreli a cég, ami egy jobb üzlethelyiség bérleti díja a környéken – írta Arató Gergely ügyvivő, aki szerint a főváros vezetése a kulturális funkciók bővítésére hivatkozva erőltette át a döntést a közgyűlésen. Világos, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy ismét a budapestiek rovására juttatják zsíros üzlethez saját gazdasági holdudvarukat.

A DK közlemény szerint „Orbán budapesti helytartóinak” bukása után felülvizsgálják a gyanús körülmények között kötött, a fővárosiak érdekeit sértő szerződést, és visszaadják a közönségnek a Budai Parkszínpadot. Olyan várospolitikát valósítanak meg, amely a lehető leggyorsabban helyreállítja a Tarlós-korszak pusztító művelődéspolitikájának kárait, és Budapestet újra Európa egyik kulturális fővárosává teszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik