Belföld

„Április 6-a után semmid nincsen, papa”

A DK elnöke szerint „Orbán egy gyáva fráter"; az ellenzék nyeri a választásokat, de nem lesz kétharmados többsége.

„Nem lesz kétharmadunk” – így fogalmazott Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában a közös ellenzéki lista esélyeit latolgatva. A Demokratikus Koalíció elnöke valójában szoros küzdelmet vár, de mindenképpen a saját győzelmüket prognosztizálja. Néhány órával az adás előtt, a SYMA Csarnokban a DK-kampányrendezvényen a „nem kicsit, hanem nagyon” klasszikust idézte saját magától, szintén a győzelem mértékére utalva, hozzátéve, hogy nem közjogi, hanem „történelmi” értelemben lesz nagy a nyerés. Mandátumok tekintetében néhány fős különbség lesz csupán.

„Április 6-a után semmid nincsen, papa” – ezt Orbán Viktornak üzente a politikus, akit egyébként mákgubóhoz hasonlított. A miniszterelnök-jelöltek vitájának hiányáról Gyurcsány így fogalmaz: „Orbán egy gyáva fráter”, a mémgyár által imádott miniszterelnöki plakátról pedig az a DK-elnök véleménye, hogy „Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke; a befőttes gumi – befőttes gumi, az asztal pedig asztal”. Gyurcsány elmondta: ennél hülyébb plakátot még nem látott.

Az adás egyik csúcspontja az volt, amikor Kálmán Olga ledorongolta a volt miniszterelnököt, mivel egy kérdés közben az ujjait ropogtatta. „Ne ropogtassa a csontjait. Ettől megőrülök. Hazaküldöm!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik