Belföld

A csalással vádolt Sólyom-vezérrel játszhatott össze Simon

A Sólyom légitársaság környékén felbukkant és az Interpol által egy panamai csalás miatt körözött Welsz Tamás segédkezhetett a volt MSZP volt elnökhelyettesének az eltitkolt milliók elrejtésében – írja az Index.

A lap úgy tudja, hogy Simon Gábornak az osztrák számláján rejtegetett 240 millión kívül Magyarországon is volt jelentős, a vagyonnyilatkozatában nem szereplő pénze. A lap értesüléseire hivatkozva arról is beszámolt, hogy egy nyomozás során fény derült arra, hogy Simon kapcsolatban állt Welsz Tamással.

A férfi az egyszer már tönkrement Sólyom Airways egyik új tulajdonosaként vált ismertté. Aztán kiderült róla, hogy csalásért körözi a panamai ügyészség, és november 14-én felkerült az Interpol-listára is a neve. Élettársa, Horthy Andrea már korábban is rajta volt a listán.

Az Index úgy tudja, a nyomozók olyan bizonyítékokat találtak, melyek alapján a két férfi régóta együttműködött egymással. A lap információink szerint a a napokban házkutatást tartottak Welsz Tamás egyik ingatlanában, ő azonban ezt tagadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik