Belföld

Orbán megint teljes foglalkoztatottságról beszélt

A most kezdődő 2,5 milliárd forintos ózdi beruházás kapcsán látogatott el Orbán Viktor Ózdra, ahol egy olyan digitális központot hoznak majd létre, amely az egész országot szolgálja majd ki. Mint elmondta jelenleg az ország 160 közintézményében ezer diplomás ember dolgozik azon, hogy különböző kulturális értékeket digitalizáljon és elérhetővé tegye nagy távolságból is az érdeklődők számára. Ennek az ezer embernek nagy része közmunkában dolgozik és rendkívüli értéket állít elő.

Munkát minden embernek

A kormányfő szerint a világ tartozik minden embernek annyival, hogy megadja a lehetőséget arra, hogy saját munkájából tartsa el magát és családját. A kérdés az, hogy meg tudjuk-e szervezni az országot úgy, hogy ez valósággá váljon.

Bár az országban már 9 százalék alá csökkent a munkanélküliség, “de lesz még munkánk a következő négy esztendőben is”, és a cél nem változott, “egy olyan világot akarunk Magyarországon felépíteni, ahol minden ember meg tud élni a fizetéséből”.

Az ipari fellegvárakra kell figyelni

A kormányfő szólt arról, hogy azon városokra, Ózdra, Dunaújvárosra, Komlóra, Salgótarjánra, amelyek egykor ipari fellegvárak voltak, és fantasztikus eredményeket értek el még az előző rendszerben az emberek, és amelyek az ország büszkeségei voltak, ám hanyatlani kezdtek, különleges figyelmet kell fordítani.

“Akkor tudjuk leginkább magunkkal,  meg az emberekkel is elhitetni, hogy Magyarországnak van jövője, ha kiderül, hogy ezeknek a városoknak is van jövője”, hihető és biztató jövőt nyitunk ezen városok előtt – mondta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, hogy az ország 2010-ben nem állt a lábán, “sőt térdre volt ereszkedve, erősen kétséges volt, hogy sikerül-e felállnia, ráadásul saját erőből”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik