Belföld

Veszélyezteti-e a várost a partfal felújítása árvíz esetén?

Ilyen és ehhez hasolnó kérdéseket tettek fel a partfal-rekonstrukcióról szóló fórumon.

Február 18-án kedden délután 6 órától tartottak előadást és fórumot a partfal-rekonstrukcióról az Agóra Informatórium részében. A városi önkormányzat részéről Dr. Igaz Ágnes irodavezető, Dr. Kozák Péter igazgató, az ATI-VIZIG-től, valamint Dr. Tóth László elnök-vezérigazgató a Mélyépterv Komplex Zrt. képviseletében vett részt a rendezvényen.

Az építési munkálatokban közvetlenül érintett intézmények (pl.: középiskolák, éttermek stb.) vezetői is jelen voltak a fórumon. A fentebb említett előadók egy rövid összefoglalót tartottak a projektről, majd várták a kérdéseket.

Nem is volt belőlük hiány, de mindenki kielégítő választ kapott. A legtöbb embert az érdekelte, hogy nem lesz-e veszélyben a város, ha a felújítás idején árvíz lesz a Tiszán és, hogy az újszegedi oldalon megerősítik-e a védműveket. Ezen kívül többen érdeklődtek afelől, hogy milyen útlezárások lesznek a munkálatok miatt a jövőben.

Nincs veszélyben a város árvíz esetén sem

Kozák Péter, az ATI-VIZIG igazgatója elmondta, hogy az előrejelzések szerint tavasszal nem várható jelentősebb vízmennyiség a Tiszán. Ha lenne is árvíz, a várost nem veszélyeztetné, hiszen a jelenlegi partfalat nem bontják el, hanem hozzáépítenek és magasítják.

A folyó bal partján, illetve a Maroson sem hanyagolják el a védelmet. Ott 1,5 milliárd forintból erősítik meg a védműveket. A jelenlévők egy makettet is megnézhettek a partfalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik