Belföld

Enyhe és esős hétvége

Akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken keleten a pára- és ködfoltok helyenként tartósabban megmaradhatnak, északon gyenge eső is előfordulhat. Ugyanakkor a Dunántúlon és délen csökken a felhőzet, időnként a nap is kisüthet. Estére nyugatra felhőtakaró érkezik. A Dunántúlon szeles lesz az idő, 2 és 12°C között alakul a hőmérséklet.

Szombaton sok lesz felettünk a felhő, kezdetben többfelé várható eső, nagyobb mennyiség a Dunántúlon. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A hajnali 0 és +6°C után délután 6 és 12°C között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően sokfelé kell számítanunk esőre, záporokra, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Időnként megélénkül, olykor megerősödhet a szél. A déli és keleti tájainkon továbbra is enyhe marad az idő. Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, majd estétől egy újabb hidegfront hoz esőt, záporokat. Kedden sokfelé eshet, a szél is megélénkül, megerősödik. Folytatódik az enyhe idő, délen, délkeleten továbbra is 10 fok fölötti értékekkel – írja az Időkép előrejelzése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik