Belföld

Gyalog és autóval akartak nyugatra szökni

A rendőrök tizennégy migránst és egy szlovák embercsempészt fogtak el Hegyeshalom térségében.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei 2014. január 14-én 14 óra 30 perc körüli időben, Hegyeshalom térségében ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú személygépkocsit. Az autóban utasként helyet foglaló három afgán állampolgár személyazonosságát nem tudta igazolni.

Később – 2014. január 14-én 21 órakor – a rajkai rendőrök, az osztrák társszervekkel közösen, Hegyeshalom Határátkelőhely melletti füves területen igazoltattak nyolc külföldit. A migránsok Ausztria irányába gyalogoltak. A három afgán, három kongói, iráni és szenegáli állampolgárok a Békéscsabai Befogadó Állomásról jöttek el.

A 2014. január 15-én 3 óra 45 perckor, az autópályán, Hegyeshalom térségében egy Skoda Fabia típusú gépkocsi ellenőrzésekor a járműben utazó három koszovói állampolgár személyi igazolvánnyal igazolta magát. A jármű Ausztria felé tartott, egy szlovák állampolgárságú, koszovói férfi vezette.

Az intézkedés alá vont tizennégy külföldi úticélja Ausztria volt, azonban a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal, engedélyekkel nem rendelkeztek, ezért őket a rendőrök előállították. A harmadik országbeli állampolgárok ügyében a továbbiakban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

A három koszovói állampolgárnak segítséget nyújtó, szlovák sofőr ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik