Belföld

Komoly konkurensei lesznek Szegednek a kaszinópiacon

Egyre több magyar város akar magának kaszinót. Legutóbb Pécs jelentkezett be.

Győr, Debrecen, Szombathely, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Szentendre, Hévíz, Gyula és Balatonfüred mellett Pécs is azt szeretné, hogy kaszinó nyíljon a városban – írja a Világgazdaság.

Pillanatnyilag Budapesten két, Sopronban egy kaszinó működik. Nemrégiben még úgy volt, hogy a gazdasági tárca kilenc új kaszinóban gondolkozik, azóta viszont megszavazták azt a módosítást, hogy a koncessziós díj összege levonható a fizetendő játékadóból.

Tavaly Lázár János egyik napról a másikra záratta be az ország szinte összes kaszinóját, három élte csak túl – mindhárom állami koncesszióban. Lázár akkor úgy nyilatkozott, “egy konzervatív gondolkodású politikus világnézetével összeegyeztethetetlen a szerencsejáték. Különlegesen erkölcstelen, morálisan megkérdőjelezhető, és a legkiszolgáltatottabb térségekben jellemző a pénznyerő automaták üzemeltetése, használata.

Korábban Szegeden is működtek kaszinók. A legismertebb az egykori Bartók Béla Művelődési Ház épületében volt. Egyelőre nem tudni, kik szeretnének élni a városban a kaszinónyitás lehetőségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik