Belföld

A nők is pénzért bulizhatnak

buli (buli)
buli (buli)

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint igaza van annak a férfinak, aki azért fordult hozzájuk, mert diszkriminatív, hogy a szórakozóhelyeken ő fizet, a nők meg nem.

Teczár Szilárd, a HaHa egyik aktivistája még tavasszal indított eljárást a Doboz nevű fővárosi szórakozóhely ellen, mert a nők ingyen mehettek be, a férfiaknak pedig ezer forintot kellett fizetni. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) döntése értelmében ez az eljárás diszkriminatív, így ha a szórakozóhely nem megy bíróságra harminc napon belül, meg kell szüntetnie a nők ingyenbuliját – írja az Index.

Azért nem fizettek, mert lökdösték őket

A hírportál szerint az EBH határozatában csak a férfiakkal szembeni diszkriminációt hozza fel érvként, a hatóságnak ugyanis csak azt kellett eldöntenie, hogy lehet-e valakitől pénzt vagy több pénzt kérni egy nyilvános helyre való belépéskor – kizárólag a neme miatt. A Doboz szerint ők azért engedték be „soron kívül” a nőket, mert addig, amíg ők is sorban álltak és fizettek, a férfiak folyamatosan félrelökték őket, az utcán azonban a biztonsági őrök nem tudtak közbeavatkozni. Az EBH szerint viszont ez nagyon életszerűtlenül hangzik.

A döntést követően Teczár kifejezetten örült annak, hogy pénzbüntetést nem kapott a hely, hiszen ő is ezt kérte. Mint mondta, nem konkrétan a Dobozzal volt baja, hanem a gyakorlattal, ami már egész Budapesten elterjedt.

Egy másik szórakozóhelyet is elmarasztalt már az EBH

Nemrég a Morrisson’s 2-t is elmarasztalta a Hatóság, mert néhány roma fiatalt nem engedtek be, mondván, ittasak voltak. Azonban a szórakozóhely ezt nem tudta bizonyítani, a hatóság pedig életszerűtlennek tartotta, hogy hajnali kettőkor mindenki színjózanon érkezik a diszkóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik