Belföld

A köztévének nagyon fáj Bajnai, vagy fordítva

Bajnai Gordon már 2009-ben is kijelentette, hogy fájni fog. Úgy látszik, a köztévé azóta sem bocsájtotta meg ezt neki. Az Együtt-PM társelnöke most a blogján válaszolt.

Bajnai a tumblr-n arról ír, hogy a köztévé híradójában „a 2-3 perces – aktualitásoknak szentelt – hírblokkok helyét átvették az akár 10 perces hosszt is elérő pártpropaganda anyagok, amelyek a kormánnyal kapcsolatban elsősorban jó híreknek adnak teret. Az ellenzéket viszont naponta ‘leplezik le’ – néha naponta többször is”. Majd hozzáteszi, ez alól ő sem kivétel.

Az Együtt-PM ezért ki is vágta a jelenetet, majd feltötlötték a Youtube-ra:

A párt országos jelöltbemutatóján Bajnai arról beszélt, hogy a politikai közösség, amit vezet, felnőttnek nézi a polgárokat, „nem azt mondja nekik, amit hallani szeretnének, hanem azt, amit egy felelős politikai erőnek mondania kell – ezért mondtam ki annak idején azt is: fájni fog. Másnapra ebből a rezsim ‘filmhíradójában’ az lett, hogy Bajnai megszorításokra készül, de nem mondja meg, milyenekre” – magyarázza, hogy miért lett újra hír a „fájni fog”.

Bajnai állítása szerint ez hazugság, szerinte „nem a kormányváltás fog fájni Magyarországnak, hanem az, ha Orbán Viktor hatalomban marad 2014 után is.”

Lazacz, a híres mémgyáros és videós nem bonyolította túl Bajnai és az m1 híradó legújabb csörtéjét. Ahogy írja, összesűrítette nekünk a lényeget. A pontosan 17 másodperces videó bármikor felhasználható, ha a korábban olyan népszerű „Gyurcsány a hibás!” vagy „Elmúltnyolcév” helyett bárki valami újat akar mondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik