Belföld

Prima-jelölt a Dunakanyarból

Építészet kategóriában lehet szavazni a szentendrei jelöltre.

Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, hogy a Prima Primissima ‘Magyar építészet és építőművészet’ kategóriájában a három jelölt közül az egyik helybéli: Golda János.

Így ír az 1995 óta Szentenrén élő építészről: „János emberségét, szakmai tudását, hitvallását, lokálpatrióta tudatát ismerve mindenkit arra biztatok szavazzunk rá. Akár Szentendréről, akár az építőművészetről történő beszélgetés során a mélyen szántó gondolatai mindig megnyitnak olyan történeti, filozófiai, kulturális rétegeket, amelyekből magunkat és a közvetlen környezetünket is jobban megismerjük.”

A 2013. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának harminc jelöltje közül – a szakmai elismerésen kívül – a közönség által legtöbb szavazatot kapott Prima 15 millió forinttal járó Közönségdíjban részesül.

Szavazni SMS-ben lehet szeptember 30. és december 3. között, a Prima honlapján.

Golda János

1953-ban született Budapesten. 2003-ban az Év Háza elismerésben részesült. A Debreceni Egyetem Élettudományi Központjának és Könyvtárának tervezéséért az Ybl-díjas alkotó 2006-ban megkapta a legrangosabb hazai szakmai elismerést, a Pro Architectura díjat. 2011-ben a Reitter Ferenc-díj mellett a Budapesti Piarista Központért csapatával elnyerte a legjobb városi rekonstrukciós projekteknek járó, háromévenként odaítélt rangos európai díjat. Tanít a Magyar Építőművészek Szövetségének Mesteriskolájában, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a győri Széchenyi István Egyetemen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik