Belföld

Durva búcsúlevéllel távozott a KDNP-ből Veszprém ex-polgármestere

Debrecenyi János (debrecenyi jános)
Debrecenyi János (debrecenyi jános)

Kormányzásotokban súlyosan csalódtam, megaláztátok a polgári értékrendet, sárba rántottátok a keresztény hit tanait – írja Debrecenyi János a KDNP elnökének.

„Veszprém város polgármestereként keményen dolgoztam azért, hogy a 2010-es választásokon a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados többséget megszerezze. Nem volt kétséges előttem az, hogy az ország érdeke ezt kívánja. Kormányzásotokban azonban súlyosan csalódtam. Formálissá tettétek a demokráciát, megaláztátok a polgári értékrendet, sárba rántottátok a keresztény hit tanait” – írja Veszprém korábbi KDNP-s polgármestere.


Fotó: MTI / Nagy Lajos

Kilépő levelében csalódottsága okát is részletezi. „Sok év alatt megszerzett diplomátokért azok dolgoztak meg, akiket most lenéztek és megaláztok. Ilyen vezetés alatt és szellemiség mellett nem kívánok a párt tagja maradni.”

„Imádkozom a mi Urunkhoz Istenünkhöz azért, hogy bocsássa meg a ti bűneiteket.” – zárta levelét az egykori KDNP-s politikus.

Navracsics mutatta be

Debrecenyi Jánost 2006-ban szavazták meg polgármesternek Veszprémben. Akkor az ugyancsak veszprémi Navracsics Tibor mutatta be közös jelölként. Debrecenyi építésztechnikus végzettségű, de bizonyítványt szerzett az Államigazgatási Főiskolán is, 1994 óta tagja volt a veszprémi képviselő-testületnek, s a polgári oldal jelöltjeként mindig győzni tudott egyéni választókörzetben.

A veszprémi politikus korábban is saját értékrendje szerint nyilatkozott, és nem a párt irányelve alapján. Amikor Bayer Zsolt a cigányozós cikkével sokakban felháborodást keltet, Debreczenyi is megszólalt, és levelet írt a Magyar Hírlapnak, amit az ATV is megkapott.

“Nem magánügy az, hogy egy közszereplő, vagy egy széles nyilvánossághoz valamilyen formában szóló mit tesz, mit nem tesz, hogyan szól, ír, vagy viselkedik. Bayer Zsolt főmunkatárs többször bebizonyította már, hogy nem való a közélet nyilvánossága egyetlen szintjére sem. Ez az ember egy antiszociális személyiség, aki megnyilvánulásaiban a nemzet megosztására és nem pedig a társadalomban lévő problémák okainak felderítésére és megoldására törekszik.”

Ezután Debrecenyi a KDNP veszprémi elnökétől, Latorcai Jánostól meg is kapta a magáét, ahogy azt a Vastagbőr című blog leírta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik