Belföld

Több tonnányi ürüléktől félnek Pécsett

A pécsi Magasházban összegyűlt hatalmas mennyiségű galambürülék fertőzéseket terjeszthet, amennyiben szellőzőkön, ablakokon át bejut a lakásokba.

„Szeretném, ha mielőbb lebontanák ezt a „remekművet”, mert félek, hogy valami a fejemre repül, vagy összedől. De amiatt is, mert hosszú évek óta ezernyi galamb fészkel itt, s üríti székletét, több tonna lehet már ott, s köztudott, hogy fertőző. Mindez azzal a ténnyel kombinálva, hogy nincsenek az épületben ablakok sok helyen, s a magasság miatt a szél is állandóan fúj, már aggasztó” – osztotta meg aggodalmait a Bama.hu-val a 25 emeletes Magasház közelében élő férfi.

Önt is zavarják a környékén élő galambok?

Írja meg tapasztalatait a cikk alatti kommentben!

Volt aki azt mondta, fél, hogy valami baja lesz a porladó ürüléktől, egy kisgyermekes anyuka pedig a galambok miatt is aggódik, szerinte ugyanis maguk az állatok és tolluk is fertőző. Utóbbit azonban nem erősítette meg egy egészségügyi szakember vagy madárvédő sem. A megszáradt galambürülék azonban más kérdés.

A galambok ugyanis székletükkel együtt ürítenek bakteriális kórokozókat, leginkább Salmonellát is, ami fertőzés- és járványveszélyt jelenthet. Főként ott, ahol a megszáradt galambürülékpor közvetlenül bejuthat a lakásba, például nyílászárókon, szellőzőkön keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik