Belföld

Fegyelmit kaptak előadásukért a szentesi drámaisok tanárai

Az igazgatónak nem tetszett a szegedi nemzetközi színházi találkozón a Thealteren is nagy sikert aratott A legnagyobb magyar produkciójuk, amiben a mutyizást és a jelenlegi közpolitikát is bírálták.

Ahogy akkor annak idején beszámoltunk róla: a szentesi Horváth Mihály gimnázium drámatagozatosainak, A legnagyobb magyar című előadása egy kézi vezérléses, elnöki irányítású országról szól, ahol az Elnök Úr elhatározza, hogy megalapítja a Magyar Nemzeti Válogatott Színész Gárdát, amely képviseli rendszere kultúrpolitikáját.  A jelentkezők  egy robotikus kiválasztási folyamaton esnek keresztül, amelynek a végén az elnök mutyi zsűrije igyekszik átmosni az agyuk. A darab óriási sikert aratott nyáron Szeged utcáin és más fesztiválon is.

Tóth Tamás József igazgató most a szentesiek saját seregszemléje után, a Bácskai Mihály emlékére rendezett Skabá Fesztiválon, az ott tartott előadások nyomán behívatta a drámais tanárokat és fegyelmit adott nekik.

Matos Ibolya, a gimnázium tanára a Délmagyarországnak elmondta, hogy “A legnagyobb magyar”-ban a gyerekek megvallják, mennyire szeretik hazájukat, és nem ők űznek gúnyt a mai helyzetből, hanem az gúnyolja ki a magyarságot, ami ma történik.

A Délmagyarország információi szerint az igazgató tagadta, hogy azt mondta volna, hogy “nem fogja engedni, hogy a fővárosi liberális mocskot behozzák az iskolába”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik