Belföld

Nem cserélik városi ingatlanra a Vigadót

Nem hagyja nyerészkedni a Vigadó új tulajdonosát a város az ingatlancserével.

Mint azt korábban megírtuk, Szeged város pénzügy bizottsága nem támogatta, hogy az önkormányzat 35 millió forintért megvásárolja a korábban többszörös áron kínált újszegedi Vigadó területét. Botka László akkor felfüggesztette a pénzügyi bizottság döntésének végrehajtását és a következő közgyűléssel akarta megszavaztatni a kérdést, de végül kicsúszott a határidőkből az önkormányzat így nem élhetett elővásárlási jogával.


fotó: Ivány Aurél

Az ingatlant Petykó Zoltán, az NFÜ korábbi elnökének tulajdonában lévő Profit-Optima Kft. vásárolta meg a nyáron. Nem sokkal később nyílt levelet kapott a polgármester, melyben a tulajdonos felkínálja a a frissen megszerzett telket egy belvárosi ingatlan cseréjére.

– Ha valaki több mint két hónappal ezelőtt megvett valamit, és felajánlja a városnak, az két lehetőséget mutat. Odaadja az önkormányzatnak az ingatlant annyiért, amennyiért vásárolta, 35 millió forintért, ami lényegében annyit jelent, hogy meghosszabbítja az elővásárlási jogot. Petykó Zoltán azonban nem ezt akarja, hanem ingatlanokat akar cserébe, két hónap alatt extraprofitra akar szert tenni, mert vélhetően drágább ingatlanokat akar.
Ráadásul Szegeden létezik egy főszabály, belvárosi, például Kárász utcai, nagy értékű önkormányzati ingatlanokat nem értékesítünk. Ebben húsz éve konszenzus van, hiszen ez az önkormányzat családi ezüstje – mondta Botka László a Délmagyarországnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik