Belföld

Játszótér, WC, KRESZ-park épül a győri ligetben

KRESZ-park, sétány, nyilvános vécé és játszótér épül a parkban.

A Bercsényi liget az újvárosi rehabilitáció keretein belül újul meg, és kap közösségi funkciókat. A beruházás jelenlegi állásáról szeptember 24-én számoltak be a város képviselői.

A helyszíni sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester kifejtette, a több mint egymilliárd forintos Európai Uniós támogatást élvező újvárosi rehabilitáció részeként kezdődött a Bercsényi liget egyes és hármas teknőjének felújítása, amelynek összértéke mintegy 115 millió forint.

Az egyes teknőben pihenőpark létesül padokkal, játszóeszközökkel, sétánnyal és zöldterülettel. A várhatóan idén november elejére elkészülő fejlesztés részeként egy úgynevezett zöldház is megvalósul, amelynek egyik részében nyilvános WC, a másikban pedig a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési feladataihoz szükséges helyiségek kapnak helyet.

A hármas teknőben egy KRESZ-parkot alakítanak ki, ahol a gyerekek kisautókkal, kerékpárokkal sajátíthatják el a közlekedés szabályait. Az alpolgármester hozzátette, a kettes teknőben már megvalósult műfüves focipályával együtt egy minden igényt kielégítő szabadidőparkká változik a Bercsényi liget.

Szeles Szabolcs a terület önkormányzati képviselője kifejtette, egy szimbolikus beruházásról van szó, hiszen a leromlott állapotú, funkció nélküli Bercsényi ligetet csak úgy emlegették, mint Sziget és Újváros határvonalát. A fejlesztések révén határvonalból igazi találkozási ponttá, közösségi térré változik a terület, ahol két városrész lakói kapcsolódhatnak ki, pihenhetnek, sportolhatnak, a gyerekek pedig játszva tanulhatnak.

A képviselő hozzátette, az újvárosi rehabilitáció és számos más nagyberuházás – köztük a Jedlik híd, az úthálózat-fejlesztés és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál létesítményeinek megépítése révén nyerheti vissza régi fényét Sziget és Újváros, és ennek a folyamatnak egy jelentős állomása a Bercsényi liget átalakítása is – olvasható Győr honlapján.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik