Belföld

Szigetköz ízei, vármegye borai fesztivál

Jövő hétvégén immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Szigetköz ízei, vármegye borai fesztivált a mosonmagyaróvári vár környékén.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Csalló Gábor főszervező az MTI-nek elmondta: a korábbi években azt tapasztalták, hogy már-már kezelhetetlenné teszi a rendezvényt, ha nagy sztárok lépnek fel. Az idén egyetlen kivételt azért tesznek: a vasárnapi programba illesztettek egy Charlie-koncertet.

A programban emellett olyan minőségi, de nem populáris előadók kapnak helyet, mint a “multikulti” Cimbaliband, a swing-boogie-rock and roll háromszögben mozgó Gájer Bálint, a zenekarával soult és funkyt játszó Éliás Gyula Jr., de fellép Galambos Dorina és a 16 éve Magyarországon élő, a tradicionális kubai énekstílust a kortárs irányzatokkal ötvöző Elsa Valle is.

A pénteken kezdődő rendezvényt ismét igazi családi fesztiválnak szánják, ezért napközben gyerekprogramokkal várják a kisebbeket, miközben a felnőttek a közeli borfaluban kóstolhatják a régió vagy távolabbi tájak borait.

A száz éve még a térség gazdaságának jelentős szeletét adó szőlőtermelésre emlékeztet a péntek esti kettős Guinness-rekordkísérlet is: előbb a legnagyobb létszámú fizetős borkóstoló – eddig nemlétezett – világcsúcsát szeretnék felállítani, majd az egyszerre koccintásban akarják elbúcsúztatni az eddigi rekordot, amelyet tavaly novemberben, Japánban állítottak fel 886-an.

“A háromnapos fesztiválra háromezer borospohárral készülünk, úgyhogy mindenki beállhat a rekordkísérletbe. Reálisan azzal számolunk, hogy legalább ezer résztvevőnk lesz” – mondta Csalló Gábor.

Nagy István polgármester (Fidesz) az eseményen arról beszélt: azért is támogatja a város a hetedik alkalommal megtartott rendezvényt, mert olyan közösségi esemény, amelyen a minőségi borokkal, ételekkel, a kirakodóvásáron pedig színvonalas iparművészeti termékekkel találkozhat a közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik