Belföld

Élőlánc az elszegényedés ellen

Élőlánc (élőlánc)
Élőlánc (élőlánc)

Körülbelül százan demonstráltak élőlánccal a Nemzetgazdasági Minisztérium elé szervezett tüntetésen Budapesten, a Honvéd utcában.

Augusztus 16-ára, a Facebookon hirdették meg a szervezők az élőláncot, a tüntetéssel az elszegényedés ellen kívántak szót emelni. „Nem csak az ál devizahitellel sújtott társainkat várjuk, hanem minden olyan civil magyar embert, akinek nehéz a megélhetése, aki úgy érzi becsapták, aki nem látja biztosítottnak saját és gyermekei jövőjét, aki fél, aki tenni szeretne azért, hogy jobb legyen” – írták korábban a közösségi oldalon közzétett felhívásukban.

Békés demonstrációt szerveztek, kék szalaggal a csuklókon alkottak láncot, így fejezve ki, hogy „mindegy, hogy devizahiteles, taxis, trafikos, munkanélküli, rokkant, pedagógus, egészségügyben dolgozó, vagy nyugdíjától megfosztott rendvédelmi dolgozó, egy körbe tartozunk, egy a célunk.” A céljuk pedig az, hogy felhívják a kormány és a politikusok figyelmét arra, hogy változásra van szükség.


Kattintson a képre!
Fotó: Kummer János

A tüntetők Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek címezve petíciót is írtak, melyben négy pontot fogalmaztak meg: politikai döntéseket ne hozzanak meg civil szervezetek bevonása nélkül, hogy a kormány ne megsegítse, hanem megvédje az állampolgárokat, követelik az alapvető jogokat az élethez – nem mentőcsomagra, hanem esélyre van szükség a munkához, megélhetéshez -, illetve követelik a kilakoltatások és végrehajtások leállítását.

Az eseményen a Koppány Csoport, a Hallgatói Hálózat, az Otthonvédelmi Kerekasztal, több hitelkárosult szervezet, valamint a tehetséges gyermekeknek segítő Arany Liliom Alapítvány képviselői is jelen voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik