Belföld

Még tart a Sziget utórezgése

sziget bontás (sziget fesztivál, )
sziget bontás (sziget fesztivál, )

Hétfőn hajnalban véget ért a fesztivál, sok külföldi fiatal azonban még nem ment haza. Szerdán már kezdődik a Hajógyárin a buli utáni takarítás.

Woodstocki hangulat a reptéren

Megteltek a terminálok a magyarországi nyári zenei fesztiválokról hazainduló fiatalokkal – írja közleményében a Budapest Airport. A többnapos szórakozásban megfáradt utasok egy része akár még két-három napig is „lakhat” a repülőtéren. A Budapest Airport kifejezetten számukra kijelölt területeket különített el, valamint megerősített takarító szolgálattal készültek. Az éttermek és kávézók pedig teljesen feltöltötték készleteiket, nagy rohamra számítva.

Hozzátették, hogy a jóval nagyobb forgalom nem okoz fennakadást, legfeljebb egy kis „woodstocki hangulatot” kölcsönöz a repülőtérnek a terminálok legkülönbözőbb szegletében kempingező sok-sok hátizsákos, feltűnő ruházatú vagy frizurájú utas.

Százan takarítanak

Bezárta kapuit a “Sziget Fesztiválköztársaság”, hétfőn kiköltöztek a szigetlakók, bontják a színpadokat, a rendezvénysátrakat – derül ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közleményéből. Mint írják, szerdán kezdik meg az óbudai Hajógyári-sziget utótakarítását.

A munkát 6 hulladékszállító járművel és 100 emberrel végzik. A terület megtisztítása után letakarítják a burkolt közlekedő utakat is. A tavalyi rendezvényről összesen 2800 köbméter hulladékot szállítottak el, illetve takarítottak össze. A szakemberek hasonló mennyiségre számítanak az idén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik