Belföld

Rothadó vidámság: az ország legszomorúbb vidámparkja

Felsétáltunk a Mecsekre, és láttuk, amit senki nem lát szívesen: a két éve bezárt pécsi Vidámparkot.

A hatvanas évek elején épült Vidámpark akkoriban Pécs város egyik büszkesége volt. A dolgozók a pihenésre szánt hétvégéken építették, társadalmi munkában. Több ezer munkaórát áldoztak rá, míg 1961. augusztus 20-án megnyitotta kapuit a Mecseki Parkerdő leghangosabb látványossága.

Fotók: Hír24

Az Állatkert és a Vidámpark bejárata között úttörővasút vitte a látogatókat, évtizedekig jártak ide a fiatalok szórakozni. A szabadtéri színpadon egykor fellépett az Omega és az Illés-zenekar is. Volt itt elvarázsolt kastély, forgó hordó, céllövölde, körhinta, dodzsem és óriáskerék.

Két éve elcsendesedtek a játékok és bezárt a park. A kisvasút még közlekedik ugyan, de már csak csalódott turisták látogatják az egykori vidámság helyét. A látvány lehangoló: mindenhol kosz, mocsok, törmelék, szeméthegyek és a hajléktalanok otthagyott holmiijai.

A pécsi önkormányzat a helyi Vidámparktól nem messze található állatkert felújítására költ most igen sokat. Egy uniós pályázaton több mint egymilliárd forintot nyertek a zoo rekonstrukciójára. Az építkezés előre láthatóan 2014 novemberéig tart.

Egykori céllövölde – talán

Bruce Willisék is használták

A baranyai Vidámpark lepukkant játékait nemrég a Die Hard 5 című filmben lehetett látni. A rozsdás körhinták, kisebb pavilonok az atomkatasztrófa-sújtotta Csernobil melletti Pripjaty város elhagyatott angolparkjának a díszletét adták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik