Belföld

Most a tűzoltók kérnek segítséget

ifa(960x640).jpg (ifa)
ifa(960x640).jpg (ifa)

A pázmándi önkéntesek fecskendős teherautója füstölt el szombaton, oltás közben. Ahhoz ,hogy tovább segíthessék a hivatásos szervek munkáját, előbb nekünk kell segítenünk.

Ahogy arról a Fehérvár24 szombaton beszámolt, Nadapon egy nádtetős ház tetőszerkezete gyulladt ki. Mire a tűzoltók kiértek, már teljes terjedelmében égett a tető. Pázmándról fecskendős autón érkeztek önkéntes tűzoltók a helyszínre.A víz szivattyúzása közben a pázmándi önkéntesek IFA teherautójának egyik hajtókarja eltörött, és „kikönyökölt” a motorblokkon. A motortérből sűrű füst csapott fel, a teherautót traktorral kellett hazavontatni.

A pázmándi önkéntesek szerkesztőségünkhöz fordultak segítségért, hogy örömmel vennék, ha valaki tudna adományozni nekik egy működő IFA motort, vagy annak megszerzésében segítenének. Ambrus Sándor elnök a Fehérvár24-nek azt nyilatkozta, hogy elsődleges számítások alapján is több százezer forintos javítási költségre számíthatnak, hiszen a tönkrement motort ki kell cserélni.

Az egyesület, ami már az 1880-as évektől működik, sokat segít a Pázmánd környékén élőknek, a tüzeknél, baleseteknél. Most azonban ők kérnek segítséget. Az önkéntes tűzoltók szeretnék, ha rövid időn belül, újra szolgálatba állhatnának tűzoltóautójukkal.

Szívesen várnak tehát információkat a hasonló típusú motorokról,a beszerzési lehetőségekről, illetve bármilyen anyagi segítséget. Aki tudna segíteni, kérjük, írjon a pazmandote@freeamil.hu e-mail címre vagy hívja a 06-30-927-57-51 telefonszámot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik