Belföld

Pályázat az energiahatékonyabb társasházakért

Társasházi Energiahatékonysági Programot futtat a szegedi IKV. 40 százalékos energia megtakarítást ígérnek, a konstrukció hasonlít a központi, most éppen parkoló pályán levő panel programhoz. A cég jelenleg a saját kezelésében levő társasházakon teszteli a projektet.

A TEP-ről az IKV oldalán olvashatók részletek, de a társasházi közösségeket kezelő képviselők jelentős része semmit nem tud a programról. Magyar László, a cég kommunikációért felelős munkatársa elmondta, előbb saját társasházaikon futtatnák le a programot, majd azokat referenciaként mutatnák be a többi társasháznak.

 

A gazda

A Társasház Energiahatékonysági Program gazdája az IKV. Zrt, vagyis csak a társaság közreműködésével indulhat el mind a szakmai munka – épület átalakítás, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere stb. –, mind pedig a banki hitelkonstrukció.

Az IKV. Zrt projektmenedzserként komplex feladatkezelést vállal, kezdve a döntés előkészítéstől, a banki, tervezői, illetve a kivitelezői ajánlatok versenyeztetésétől, a kiválasztáson át a teljesítés ellenőrzésig, illetve az elszámolásig. A szerződéseket a bankkal, illetve a kivitelezővel mindig a társasházak kötik, de az IKV. Zrt ‐ vel is lesz megállapodás többek között az építési munkákra, műszaki ellenőrzésre.

A programban minden társasház egyaránt részt vehet, tulajdonosi összetételtől függetlenül, de a társaság saját kezelésű házainál, ahol az IKV látja el közös képviselői feladatokat, mindez természetesen egyszerűbb. Ezzel együtt bármely ház közös képviselője jelentkezhet, hogy összehívta a lakógyűlést és várják a energiahatékonysági programról szóló részletes tájékoztatót.

Szuper gyorsaság

Az IKV ígérete szerint a program 3 hónap alatt lefuttatható. A program a közös képviselő kezdeményezésére bemutatkozik a lakóknak, majd pozitív döntés esetén megkezdődik a lakások, közös helyiségek energetikai – fűtési és elektromos rendszert is érintő – felmérése. Ezt követően indulhat az előirányzott, minimum 40 százalékos energia‐megtakarításhoz szükséges átalakítások, munkák megtervezése, költségvetés készítése, pénzügyi konstrukció véglegesítése, lakógyűlési jóváhagyás, kivitelezők pályáztatása és a kivitelezés.

Bővebb információ a tep@ikv.hu email címen kérhető

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik