Belföld

Haladékot adnak a tankönyvfizetésre

tankonyvek(210x140)(1).jpg (ingyenes)
tankonyvek(210x140)(1).jpg (ingyenes)

Két héttel eltolnák a határidőt, hogy segítsenek az iskolások szülein.

A köznevelési államtitkárság arra szólította fel pénteken a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-t, hogy július 31-ről augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét. A döntésről az iskolák is tájékoztatást kapnak.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a megszokottnál jóval korábban, július 31-ig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát. Eddg jellemzően augusztus végén, illetve szeptember elején kellett fizetni az átvett tankönyvekért.

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete szerint az, hogy a könyvtárellátó előre kéri a tankönyvek vételárát a szülőktől semmilyen összefüggésben nincs a kiadványok időben történő legyártásával. A megrendelt tankönyvek már elkészültek, és folyamatban van a terjesztői raktárakba szállításuk.

A szervezet pénteki közleményében kiemelte: a könyvtárellátó majd csak októberben számol el a tankönyvek árával a tankönyvkiadók felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik